Ismerjétek meg a környéket és fedezzétek fel a rengeteg érdekességet – mert megannyi csoda rejlik körülöttünk!

 

Múzeumi foglalkozások és aktív szabadidős programok sokaságát találod ezen az oldalon, itt biztosan megtalálod az osztályodhoz illő kikapcsolódást.

A Hansági Múzeum programjai

Elődeink hagyományai ott élnek a mindennapokban – és most itt a lehetőség, hogy ezt a fiatalok is megtapasztalják

AlkotÓra

a Cselley-házban

 

Kreatív foglalkozás keretében a leghíresebb 19. századi magyar festőművészek alkotásaihoz kerülhetnek közelebb a gyerekek. Egy választott festészeti műfajt – csendélet, porté, tájkép- járunk körül elméletben és gyakorlatban.
Ajánlott korosztály 5-6. osztály

 

700 Ft/fő

Csipetnyi művészettörténet

a Cselley-házban

 

A magyar festészet klasszikusainak alkotásaival és a XIX. század legjellemzőbb festészeti stílusaival, műfajaival ismerkedhetnek meg a diákok egy interaktív tárlatvezetés keretében. Figuratív alkotások a portrétól a tájképig a fotográfia születésének hajnalán és azon túl.
Ajánlott korosztály: 7-8. osztály

 

700 Ft/fő

Régészóra

a Mosonvármegyei Múzeumban

 

Többezer éves műtárgyak és kézbe vehető korhű tárgymásolatok által az őskor és ókor világát idézzük meg. Ezekről az időkről leginkább a régészet segítségével szerezhetünk információkat. A gyerekeket régészeti játék és kreatív foglalkozás is várja.
Ajánlott korosztály: 5-6. osztály

 

700 Ft/fő

Képkészítés egykor

a Mosonvármegyei Múzeumban

 

Képzeletbeli utazást teszünk a digitális technika korából a fotográfia hőskorába és a másfél évszázaddal ezelőtti nyomdák világába. A fénykép készítés, valamint a kiadványszerkesztés és nyomtatás klasszikus módszereivel és egykor használt eszközeivel ismerkednek meg a diákok.
Ajánlott korosztály: 7-8. osztály

 

700 Ft/fő

Az ÓVÁRI VÁR programjai

Tanóra Plusz programok általános iskolás csoportoknak

Ételeink jövője

 

Milyen ételek fogyaszt majd a jövő embere? Hogyan kapcsolódnak a legmodernebb technológiák a mezőgazdasághoz? Milyen ételeket fogyaszthatunk az űrben?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ, miközben megismerkedünk a vár falai közt működő agrár egyetemi kar munkájával és mezőgazdasági fejlesztésekkel. Közösen gondolkodunk az ízek kombinálásának művészetéről és tudományáról, valamint elképzeljük, milyenek lesznek majd a jövő ételei.

 

1000 Ft/fő

Képregényes történelem

 

Kik raboskodtak egykor az Óvári Vár falai között? Hányszor és miért cserélt gazdát a vár és az uradalom? Hogy kapcsolódik össze az irodalom és a képzőművészet, hogy mesél történetet egy képregény?
Közösen tanulmányozzuk a vár legendás történeteit és választjuk ki a legizgalmasabb jelenteket, amiket a képregényünk képkockái jelenítenek majd meg, miközben megtanuljuk mitől jó egy történet és egy történetmesélő.

 

1000 Ft/fő

Megtetszett egy foglalkozás? Csak töltsd ki a bejelentkező űrlapot, a többit bízd ránk!

Vízi programok

Nálunk fantasztikus vízi programok várnak rátok, amely remek alkalom a csapatépítésre és a kikapcsolódásra is.

Kenutúra

 

Próbáljátok ki kenuval a malom alatti vízicsúszdát, és evezzetek keresztül az óvári belvároson! A vízről szemlélni a várost egyedülálló és különleges élmény.

 

gyerek: 2.000 Ft/fő (1,5 óra)
felnőtt: 2.500 Ft/fő (1,5 óra)

Sárkányhajózás

 

A csapatmunka és a kihívások közös legyőzése igazán összetartóvá teheti a társaságot. Együtt úrrá lenni a folyó hullámain, és megtalálni a közös ritmust.

 

1.500 Ft/fő

Sétahajózás

 

Csodáljátok meg a szigetközi tájat Halásziról indulva a Mosoni-Duna vizéről! Az egy órás sétahajózás során megismerkedhettek a tájegység növény- és állatvilágával.

 

20.000 Ft/óra (maximum 20 fő)

SUP, Velencei gondola

 

Egyedi ajánlat alapján

Kerékpár bérlés

 

2.500 Ft/fő/nap

Ha választottál a vízi programok közül, töltsd ki a bejelentkező űrlapot és már szervezzük is!

Városfelfedező programok

Járjátok be Mosonmagyaróvárt, ismerjétek meg szépségeit!

Nyomkereső városnézés

 

Ismerjétek meg a várost interaktív városfelfedező programunkon! Mesék és történetek Mosonmagyaróvár múltjáról és jelenéről.

 

15.000 Ft/csoport

Kickbike-os városfelfedezés

 

A különleges kétkerekűvel, és a hozzá kapcsolódó interaktív élményprogrammal felfedezhetitek a város múltjának különleges történeteit, jellegzetes épületeit.

 

2.000 Ft/fő
(minimum 12 főtől)

Felfedeznétek a várost? Egyszerű, töltsd ki a bejelentkező űrlapot, a többi a mi dolgunk!

Kalandprogramok

Próbára tennéd az osztályodat? A gyerekek szeretik a kihívásokat és aktív kikapcsolódásra vágynak? Arra is van ajánlatunk.

Flexum Thermal&Spa

 

A felújított fürdőben csobbanhattok egy jót az osztállyal. Klassz program a közös fürdőzés, ne hagyjátok ki!

 

1.800 Ft/fő
(minimum 15 főtől)

 Szigetköz Kalandpark

 

Csússzatok át a Mosoni-Duna felett! Aktív szórakozást, felejthetetlen élményt kínál a Szigetköz Kalandpark.

 

Diák: 2.500 Ft/fő/1,5 óra 
Diák: 3.500 Ft/fő/4 óra
Felnőtt: 3.000 Ft/fő/1,5 óra
Felnőtt: 4.000 Ft/fő/4 óra

 Képességek csatája

 

Igazán különleges sorverseny, amely során a résztvevők különböző állomásokon mérhetik össze tudásukat, fejleszthetik képességeiket: terep segway akadálypálya, célba lövés, trükkös szemüvegek akadálypálya.

 

2.790 Ft/fő
(minimum 12 főtől)

 Kölyök paintball

 

A legkisebb harcosokból is igazi hősök születhetnek egy szuper kölyökpaintball csata alkalmával, ahol csak úgy repkednek a festékgolyók! A teljes mértékig gyermekbarát program hangulatában és élményében is megegyezik a felnőtteknek szánt szolgáltatással. A népszerű számítógépes játékokat pedig nem a virtuális térben, hanem élőben, a szabad ég alatt próbálhatják ki a gyerekek.

 

3.490 Ft/fő
(minimum 12 főtől)

Íjászcsata

 

Robin Hood is megirigyelné azt a vagány íjász csatát, amit a sherwoodi rengeteg helyett a MITE sporttelepen rendezünk! Bár igaz, hogy hagyományos sporthoz képest ez az íjászkodás jobban hasonlít a kidobózáshoz, de pont ettől lesz nagyon szórakoztató és mókás ez a program. Az elsajátítása pedig szó szerint gyerekjáték lesz.

 

3.490 Ft/fő
(minimum 12 főtől)

 Lézerharc

 

Nem véletlenül lett az egyik legkedveltebb játékunk a lézerharc, hiszen ügyesség, jó sok mozgás és csapatmunka is szükséges ahhoz, hogy a gyerekekből hős katona válhasson. Ez az abszolút jolly jokernek számító program biztosan telitalálat lesz a kisebb és a nagyobb gyerekek körében is. Néhány perc eligazítás után pedig már rohangálhatnak is a csatatéren!

 

2.790 Ft/fő 
(minimum 12 főtől)

 Buborékfoci

 

A tomboló energiák legjobb ellenszere egy szuper látványos és hatalmas élményt kínáló csapatjáték: a buborékfoci. Ám ezt a játékot nem csak a lelkes futballrajongók fogják élvezni, hanem azok is, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni és nagyokat nevetni.

 

2.790 Ft/fő
(minimum 12 főtől)

A kalandprogramra való jelentkezéshez nincs más dolgod, csak töltsd ki a bejelentkező űrlapot!