Megközelítés

Gépkocsival

Mosonmagyaróvár több nemzetközi repülőtérről közúton rövid időn belül megközelíthető: Pozsonyból a 150-es főúton 30 perc alatt, Bécsből az A4-es autópályán 50 perc alatt és Budapestről az M1-es autópályán 75 perc alatt elérhető. A városba három irányból lehet bejönni: Győr, illetve Ausztria felől az 1-es főúton, Szlovákia irányából az említett 150-es főúton és Csorna felől a 86-os főúton.

Autóbusszal

A Volán menetrend szerinti távolsági járatai viszonylag gyakran közlekednek Mosonmagyaróvárra. Budapestről és 10 dunántúli városból naponta érkeznek buszjáratok; Budapestről 3 óra, Csornáról 1 óra, Győrből pedig 50 perc a menetidő. Nemzetközi autóbuszjáratok szintén érkeznek a városba, Bécsből például 1 óra 10 perc alatt lehet eljutni Mosonmagyaróvárra a Eurolines járataival. A környéki településekről, illetve Burgenlandból is minden nap közvetlen autóbuszok járnak a városba.

Vonattal

Mosonmagyaróvár az egyik legforgalmasabb vasútvonalon helyezkedik el, amely Budapest – Komárom – Győr – Hegyeshalom – Bécs városokon halad keresztül. A nagysebességű osztrák Railjet-tel Budapestről 1 óra 40 perc alatt, Bécsből 1 óra 15 perc alatt, Münchenből pedig 5 és fél óra alatt lehet eljutni Mosonmagyaróvárra.

Kerékpárral

A várost számos kerékpárút övezi, itt halad végig például a Duna menti kerékpárút, amelyen Rajka és Győr felől, a Szigetköz számos településén át közvetlenül elérhető Mosonmagyaróvár.

Tömegközlekedéssel a városon belül

A városon belül könnyen elérhető a Futura: a Kisalföld Volán helyközi autóbuszjárataival a távolsági autóbusz végállomásról és a vasútállomásról is pár perc alatt megközelíthető.