Ismerjétek meg a környéket és fedezzétek fel a rengeteg érdekességet – mert megannyi csoda rejlik körülöttünk!

 

Múzeumi foglalkozások és aktív szabadidős programok sokaságát találod ezen az oldalon, itt biztosan megtalálod az osztályodhoz illő kikapcsolódást.

A Hansági Múzeum programjai

Elődeink hagyományai ott élnek a mindennapokban – és most itt a lehetőség, hogy ezt a fiatalok is megtapasztalják

Gyermekvilág, gyermekjátékok

 

A Mosonvármegyei Múzeumban megismerhetitek a régmúlt falusi világ mindennapjait, kipróbálhatjátok a különböző használati tárgyakat, gyermekjátékokat. Ismerkedjetek meg a dédszülők mindennapjaival és lessetek be egy hagyományos magyar ház portájára.

 

450 Ft/fő

Mesélő

mesterségek

 

A Mosonvármegyei Múzeumban ügyességeteket a Mesélő Mesterségek program keretében tehetitek próbára, ahol a múlt század elfeledett eszközeit ismerhetitek meg és próbálhatjátok ki, és rácsodálkozhattok az ezekkel készült remekművekre is.

 

450 Ft/fő

Czéh Sándor a nyomdász,

Kumpf Antal a fotográfus

 

Czéh Sándor, nyomdász a nyomdatechnika rejtelmeibe vezet be benneteket, Kump Antal forográfussal pedig a fényképezés hőskorát ismerhetitek meg. Készítsetek nyomdaklisé lenyomatot és mélyedjetek el a „kattintás” művészetében a Mosonvármegyei Múzeumban.

 

450 Ft/fő

Pannonia

Provincia

 

Milyen lehetett az itt fekvő egykori római település,
Ad Flexum? A Mosonvármegyei Múzeumban felfedezhetitek a római kor mindennapjait, a városok, villák és erődök életét, és kutathatjátok a múzeum állandó kiállításának római kori leleteit.

 

450 Ft/fő

Városunk gyöngyszemei,

értékei

 

Fedezzétek fel egy ismeretlen város kincseit! Geocachinggal egybekötött történelmi sétára hívunk a hangulatos belvárosi utcákon, tereken.

 

450 Ft/fő

Színek és

történetek

 

Lázár Ervin bájos történetei egy kicsit másként!
Barangoljatok az osztállyal az irodalom és a képzőművészet birodalmában a Cselley-házban.

 

450 Ft/fő

Barangolás a Gyurkovich-

gyűjtemény képei között

 

Játsszunk egy kicsit! Rejtélyes QR kóddal, zenével és verssel a Gyurkovich házaspár páratlan képzőművészeti gyűjteményében a  Cselley-házban!

 

450 Ft/fő

Megtetszett egy múzeumi foglalkozás? Csak töltsd ki a bejelentkező űrlapot, a többit bízd ránk!

Vízi programok

Nálunk fantasztikus vízi programok várnak rátok, amely remek alkalom a csapatépítésre és a kikapcsolódásra is.

Kenutúra

 

Próbáljátok ki kenuval a malom alatti vízicsúszdát, és evezzetek keresztül az óvári belvároson! A vízről szemlélni a várost egyedülálló és különleges élmény.

 

1.500 Ft/fő (1,5 óra)

Sárkányhajózás

 

A csapatmunka és a kihívások közös legyőzése igazán összetartóvá teheti a társaságot. Együtt úrrá lenni a folyó hullámain, és megtalálni a közös ritmust.

 

1.000 Ft/fő/óra

Sétahajózás

 

Vegyetek részt a pihentető kikapcsolódásban és ismerjétek meg a Mosoni-Duna fantasztikus világát. Az egy órás sétahajózás során lenyűgöző látványban lehet részetek.

 

1.400 Ft/fő (10 főtől)

Ha választottál a vízi programok közül, töltsd ki a bejelentkező űrlapot és már szervezzük is!

Városfelfedező programok

Járjátok be Mosonmagyaróvárt, ismerjétek meg szépségeit!

Városnézés kisvonattal

 

Legyetek részesei ennek a felejthetetlen utazásnak és próbáljátok ki a kisvonatos kirándulást. A vonaton 48 fő utazhat, így az osztály együtt lehet részese a kalandnak.

 

28.000 Ft/program (max. 48fő)

Nyomkereső városnézés

 

Váljatok nyomozókká és fedezzétek fel Mosonmagyaróvár elrejtett kincseit. Találjátok meg a talányok megfejtéseit, és közben ismerjétek meg a város történelmét.

 

6.000 Ft/csoport

 Két keréken

 

Ha egy kis testmozgásra vágytok és szeretnétek két keréken bejárni a várost, arra is van lehetőség. Válaszd kerékpáros vagy rolleres túráinkat Mosonmagyaróváron.

 

1.800 Ft/fő

Felfedeznétek a várost? Egyszerű, töltsd ki a bejelentkező űrlapot, a többi a mi dolgunk!

Kalandprogramok

Próbára tennéd az osztályodat? A gyerekek szeretik a kihívásokat és aktív kikapcsolódásra vágynak? Arra is van ajánlatunk.

Szigetköz Kalandpark

 

Csússzatok, pörögjetek, feszegessétek a határaitokat és váljatok igazi közösséggé. A Szigetköz Kalandpark kihívásokkal teli programmal vár titeket.

 

1.800 Ft/fő (14 év alatt)
2.000 Ft/fő (14 év alatt)

 Lézerharc

 

Izgalmas és biztonságos csapatjáték, amely az egész osztály számára kikapcsolódást nyújt.  Remek lehetőséget a közösségépítésre és a testmozgásra egyaránt.

 

3.200 Ft/fő/másfél óra
(12 főtől)

 Buborékfoci

 

Ha szeretitek a vidám játékot, válasszátok ezt a szórakoztató és vicces őrületet, ahol szabálytalankodni szabad. Extrém kikapcsolódás teljes biztonsággal.

 

2.990 Ft/fő/másfél óra
(12 főtől)

A kalandprogramra való jelentkezéshez nincs más dolgod, csak töltsd ki a bejelentkező űrlapot!